Odvetnik Nikola MaslovarićOdvetniško pisarno je ustanovil odvetnik Nikola Maslovarić leta 2012. Že od malih nog je imel veliko željo postati samostojen odvetnik, ki bi svojim strankam s strokovnimi nasveti nudil pomoč, podporo in rešitve.

Odvetnik Nikola Maslovarić se je rodil 18. februarja 1979 v Ljubljani. Po uspešno opravljeni maturi na Šubičevi gimnaziji leta 1997, se je vpisal na Pravno fakulteto Univerze v Ljubljani, kjer je diplomiral leta 2004 pod mentorstvom prof. dr. Petra Grilca.

Pravniško kariero je začel že kot študent tretjega letnika prava, ko je v družbi Schoenherr consulting d.o.o. kot pomočnik odvetnikov pri pripravi različnih pravnih aktov pridobival prve praktične izkušnje s področja gospodarskega prava. Z odvetniškim delom se je zbližal po diplomi na Pravni fakulteti, ko je kot odvetniški pripravnik stiral prve pravne orehe pri odvetniku Tomažu Toldiju.

Od nekdaj ga je posebej zanimalo davčno pravo, ki zaradi svoje specifične narave poleg znanja in izkušenj od praktikanta zahteva tudi občutek za ekonomsko logiko. Izkušnje na davčno pravnem področju si je pridobil s štiriletnim delom pri podjetju Simič in partnerji d.o.o. kot davčni svetovalec.

Odvetniško kandidaturo je po uspešno opravljenem pravniškem državnem izpitu leta 2009 opravil v Odvetniški pisarni Matej Erjavec d.o.o., kjer je v letu 2012 tudi zakorakal v odvetništvo kot odvetnik.

V svoji karieri je pisal strokovne članke za strokovne revije in časopise ter predaval na različnih strokovnih seminarjih doma in v tujini.

Pri delu ga vodi izjemna ljubezen do prava, čut za pravičnost in oseben odnos do stranke, kot temelj zaupnega razmerja med odvetnikom in stranko.

Ta poseben pristop k reševanju pravnih in davčnih izzivov si je odvetnik Nikola Maslovarić pridobil tudi prek ukvarjanja s športom, saj ga kot večkratnega mladinskega državnega prvaka in nosilca črnega pasu prvi dan v judu usmerja načelo “popusti, da boš zmagal”.

Poleg članstva v Odvetniški zbornici Republike Slovenije je Nikola Maslovarić tudi član združenja IBC in IAMPRO. Dobra osebna poznanstva in stiki z domačimi in tujimi odvetniškimi pisarnami ter davčnimi svetovalci mu omogočajo nuditi strankam celovito podporo pravnih storitev doma in v tujini.